Ontwikkelingen rondom Stolpersteine

WOUDRICHEM – De ontwikkelingen rond het blijvend herdenken van de Joodse Woudrichemse medeburgers verlopen gunstig.

Het is definitief zeker dat kunstenaar Günther Demnig op zondagmiddag 5 februari om 14.00 uur 7 gedenksteentjes komt leggen op de Kerkstraat in Woudrichem. Enkele maanden later wordt uitgebreid aandacht geschonken aan het leven van de Woudrichemse Joden en wat zij moesten meemaken in de Tweede Wereldoorlog die hen fataal werd. Op donderdagmiddag 20 april zal in het Visserijmuseum in Woudrichem een expositie geopend worden. Nadere bijzonderheden worden later bekendgemaakt.

Als u het belangrijk vindt, kunt u de stenenlegging bijwonen en de expositie bezoeken. Het is mogelijk om uw ervaring en wensen op te schrijven in een gedenkboek bij de uitgang van het museum.