Nederlandse boetes geïnd van Belg

NIEUWENDIJK – Op zaterdag 14 januari 2017 om 17.20 uur surveilleerde een zogenaamde ANPR surveillanceauto op de rijksweg A27 bij Nieuwendijk.

ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition. De auto is rondom voorzien van camera’s die automatisch alle kentekens in de omgeving scant en checkt of er iets met de auto of eigenaar niet klopt. In de surveillanceauto ging een alarm af omdat er met de auto die achter hem reed iets was. De eigenaar van de Belgische auto stond gesignaleerd voor enkele boetes. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder aangesproken.

Hij bleek inderdaad elf boetes open te hebben staan voor een bedrag van 1.137 euro. De bestuurder gaf aan dat hij dat wist, maar hij gaf ook aan dat dat Belgische boetes waren, maar bij navraag in de systemen bleken het Nederlandse boetes te zijn. De Nederlandse justitie had aan de Belgische justitie verzocht deze boetes te innen. Dat was niet gelukt en daarom stond de Belg in het systeem gesignaleerd. Dat was niet meer nodig want hij had nu geen keuze meer, betalen of zijn auto kwijt raken. De Belg koos eieren voor zijn geld en betaalde het geld.