Preventiebijeenkomst 'Laat je niet overvallen'

WIJK EN AALBURG – Elke overval of winkeldiefstal is er een teveel, zeker omdat criminelen vandaag de dag het gebruik van geweld niet schuwen.

Om ondernemers en hun medewerkers te leren wat zij zelf kunnen doen om het risico op criminaliteit te verkleinen, is er een gratis preventiebijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’. Deze wordt georganiseerd door de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem, samen met de politie, en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. De bijeenkomst vindt plaats op 23 januari 2017 in d’Alburcht te Wijk en Aalburg.

Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera’s of een afroombox zijn daarbij een hulpmiddel. Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers alles over overvalpreventie en wat te doen als het toch gebeurt. Ook leren zij hoe om te gaan met winkeldiefstal en agressie. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeente, de politie en het CCV. Aanmelden kan via www.laatjenietovervallen.nl.