Kommer Damen benoemd tot ereburger van de stad

GORINCHEM – Kommer Damen is door de gemeenteraad van Gorinchem benoemd tot ereburger van de stad Gorinchem. Tevens heeft hij de erepenning uitgereikt gekregen.

De onderscheidingen zijn hem toegekend vanwege zijn grote verdiensten voor de stad en de zorg voor zijn werknemers in zijn bedrijf Damen Shipyards. Kommer Damen trad in 1967 toe tot de scheepswerf van zijn vader en oom. In 1969 richtte hij samen met zijn vader, na een afsplitsing van het moederbedrijf, de Scheepswerf Damen N.V. op. Kommer Damen werd in 1991 voorzitter van de directie van het familiebedrijf Damen Shipyards Group. Het bedrijf telt op dit moment meer dan 9.000 werknemers in 34 landen. In Gorinchem zijn 1500 mensen werkzaam bij het bedrijf.

Kommer Damen heeft altijd blijk gegeven van een bijzondere betrokkenheid bij de stad. Tijdens een bijzondere bijeenkomst op het hoofdkantoor van Damen Shipyards werd Kommer Damen verrast door burgemeester Govert Veldhuijzen die hem toesprak en de oorkonde en erepenning uitreikte.