23e Powerhouse Sport Awards uitgereikt

WIJK EN AALBURG – In d’Alburcht in Wijk en Aalburg zijn vrijdagavond 13 januari voor de 23e keer de Powerhouse Sport Awards uitgereikt. Dat schrijft de website Digitaalburg.com.

De Wijk en Aalburgse Rick Sonnema werd verkozen tot sportman van het jaar. Dit vanwege zijn Nederlands Kampioenschap bij de senioren van afgelopen jaar. Bij de vrouwen domineerde Marianne Vos vele jaren als sportvrouw van het jaar, echter dit jaar jaar ging de prijs naar Britt Remmers uit Werkendam. Zij maakte in 2016 furore met het Nederlandse Dames Softbalteam.

De titel sportploeg van het jaar ging naar het voetvollybalduo Jesse van Oord en Antonio Aurino, die op de Olympische spelen actief waren. De titel sportploeg junioren ging evenals vorig jaar naar het Beachvolleybalduo Raisa Schoon en Emi van Driel. Sportman bij de junioren werd Stan Schippers uit Dussen. Bij de meisjes won Insaf Amraoui uit Zaltbommel. Zij doet aan ritmische gymnastiek en komt uit namens Flik Flak. De titel bij de Masters ging naar Mountainbiker Maikel Goovaarts uit Drunen.