Dakar karavaan komt tot stilstand

BOLIVIA – Dat het een zware Dakar rally zal worden was al voorspeld door de wedstrijd-directeur Marc Coma.

De rally was de laatste dagen in de hooglanden van Bolivia en daardoor voor volgers buiten de rally lastig te volgen waardoor er ook maar sporadisch nieuws naar buiten komt van de teams zelf.

Peter Versluis hierover: “We staan hier met nauwelijks bereik met de telefoon. Ik moest de basis in Nederland bellen om te vragen waar ik was geëindigd gisteren. De proef ging best lekker maar over de uitslag ben ik niet te bespreken. Het is te vroeg om te zeggen waar het fout gaat maar dat we huiswerk hebben is zeker.”

Peter Versluit finishte als 7e en staat op een 6e plaats in het algemeen klassement op net geen uur van de leider. Hans Stacey zag zijn goede uitgangspositie in rook opgaan. Hij verloor dik twee uur door een kapotte versnellingsbak.

Op dit moment is de hele volg-karavaan voor het Eurol Veka MAN team 31 man en 9 auto’s stil gezet. De weg is geblokkeerd en niets of niemand kan er langs. Nog nooit in de geschiedenis van Dakar is dit gebeurd. De karavaan bestaat uit honderden trucks, campers, auto’s die de monteurs, onderdelen, de TV compound en de organisatie elke dag van bivak naar bivak rijdt.