Vogelcursus van Altenatuur

GIESSEN – Vogels zie je overal. Je hebt altijd al willen weten om welke vogel het nou precies gaat. Enthousiaste en ervaren vogelaars van Altenatuur leggen komend voorjaar tijdens twee praktische cursusavonden uit waarom ‘vogelen’ zo leuk is.

Op de eerste avond worden aan de hand van een powerpointpresentatie tuinvogels in beeld gebracht, tijdens de tweede bijeenkomst wordt aandacht besteed aan water- en weidevogels, allebei gevolgd door een veldexcursie. Een leuke opstap naar de cursus is de Nationale Tuinvogeltelling in het weekend van 28 en 29 januari, waarbij deelnemers gevraagd wordt gedurende een half uur te noteren welke vogels er in je tuin voorkomen

De cursusavonden zijn op Fort Giessen op de woensdagen 8 februari en 5 april en beginnen om 19.30 uur. De praktijkochtenden zijn op zaterdagmorgen 11 februari en 8 april tussen 9.00 en 12.00 uur. De kosten bedragen tien euro per persoon. Aanmelden kan door voor 22 januari een mail te sturen naar altenatuur@gmail.com onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres, met een maximum van 25 deelnemers.