Toneelgroep Juliana speelt plattelandskomedie

UITWIJK – Na een periode van rust zijn de leden van toneelgroep Juliana uit Uitwijk weer opgestart.

Het stuk waar men dit jaar voor heeft gekozen is getiteld: “D’n duvel en z’n ouwe moer” van schrijver J.H. Derene. Een schitterende plattelandskomedie die ongeveer 30 tot 40 jaar geleden plaatsvond. Het gaat over een paar handelaren/voddenboeren, Adriaan Parel en Jacob van der Moer, die een bedrijfje runnen in van alles en nog wat. Op hun erf is van alles te vinden, zogezegd D’n duvel en z’n ouwe moer. Er blijft echter altijd wat te wensen. Voddenboer Adriaan gaat alleen door het leven en zou best een partner willen. Op een moderne manier plaatst hij een advertentie en warempel, dienstbode Nellie dient zich aan. Op een dag wordt er een kastje aangeboden aan de handelaren. De eigenaresse komt later echter geld ophalen wat nog in het kastje achtergebleven zou zijn. Het geld is echter kwijt. Iedereen kruipt in dat kastje en iedereen wordt beschuldigd van het achterover drukken van dat geld. Uiteindelijk krijgt de dienstbode de schuld en dient te vertrekken. Uiteindelijk wordt het duidelijk wat er werkelijk met het geld is gebeurt. De dienstbode keert ook weer terug, om een zeer verrassende reden.

Kortom, het is een stuk zoals u van onze toneelgroep gewend bent met zeer fraaie ontwikkelingen gespeeld door diverse typetjes in ons mooie plaatselijke dialect. De eerste opvoering is op 17 februari, uiteraard in de Hoogt te Uitwijk. De daarop volgende avonden zijn 18, 24 en 25 februari. De kaartverkoop is op werkdagen (maandag t/m vrijdag) en start op maandag 16 januari. U kunt vanaf die datum tussen 15.00 en 20.00 uur kaarten bestellen bij Elly Lievaart, 0183-442153. Het afhalen van de kaarten kan vanaf 31 januari op dinsdag- woensdag- en donderdagavonden tussen 19.00 en 20.30 uur in de foyer van de Hoogt. Kaarten kosten € 7,50/stuk en de opbrengst is voor onze plaatselijke muziekvereniging Juliana.