Brabantse medailles voor Leendert Paans

EINDHOVEN – Het afgelopen weekend stond het eerste weekend van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 (BWK2017) op het programma.

De eerste dag werd vanwege het slechte weer geannuleerd, maar gelukkig voor de zwemmers kon de tweede dag wel doorgaan. Leendert Paans wist op twee nummers een medaille te halen.

Leendert stond voor de tweede dag ingeschreven op de 400 en 1500m vrije slag en 100 rugslag. Op de 1500 meter zwom Leendert een keurige vlakke race en uiteindelijk was hij vijf seconden sneller dan zijn beste tijd ooit. Deze prestatie werd beloond met een zilveren medaille. Enkele uren later startte Leendert op de 400 ‘vrij’. In het begin ging hij met de snelste jongens mee, maar dit was toch te snel. Desondanks zwom Leendert een goede race en bleef hij maar een seconde boven zijn persoonlijk record steken. De tijd was wel goed voor een bronzen medaille. Op de 100 rugslag begon Leendert te merken dat hij al vele wedstrijdmeters had gemaakt en kon hij geen goede race zwemmen.

Tom Kruis wist op de 200 schoolslag te beginnen met een goede eerste 100 meter, daarna ging het echter steeds moeizamer wat resulteerde in een hele langzame laatste 50 meter. Uiteindelijk was Tom wel anderhalve seconde sneller dan zijn inschrijftijd, maar hij bleef enkele seconden boven zijn persoonlijk record steken.

Annette Wijnja kende op de 100 schoolslag een hele goede generale voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen over twee weken. Annette opende voor haar doen heel snel en kon dit goed volhouden. Haar eindtijd was bijna een seconde sneller dan haar inschrijftijd en het is haar vijfde tijd ooit sinds ze weer is gaan zwemmen.

Naast Leendert zwom ook Simon Schmidt de 100 rugslag en hij begon heel goed, maar kon helaas de goede start geen goed vervolg geven. Uiteindelijk finishte hij nipt achter Leendert. Een half uurtje later startte Simon samen met Tom, Leendert en Nick Lisman op de 4×100 wisselslag. De jongens wisten uiteindelijk vijfde te worden.

Over een week staat het tweede weekend van de ‘Brabantse’ op het programma en dan worden mogelijk ook de afstanden van het eerste weekend ingehaald, ofwel er is een druk weekend in het vooruitzicht voor de Werkendammers.