Versluis handhaaft zich in de top

SAN SALVADOR DE JUJUY – Gisteren was het echt bijltjes dag in de rally. Winnaar bij de trucks op proef twee, Martin van de Brink, verloor gisteren veel tijd door problemen.

Vandaag ging het van San Salvador de Jujuy naar Tupiza totaal 521 kilometer waarvan 416 km op snelheid in het hooggebergte boven de 3000 meter hoogte. Alle rijders van het Eurol Veka MAN team kwamen gisteren laat binnen en iedereen was vermoeid van het op grote hoogte rijden. Nadat de equipes de trucks hadden overgedragen aan de monteurs was het tijd op de pace-notes op orde te brengen voor de volgende dag.

Vandaag was het vroeg uit de veren en zal men de grens overgaan naar Bolivia. De klassementsproef-proef was heel zwaar met bijna 70 kilometer echte duinen waar veel rijders het spoor bijster raakten. Peter Versluis kwam uiteindelijk als 10e over de finish verloor in het laatste gedeelte dik 15 minuten en zag daardoor zijn top 3 positie in het algemeen klassement vervallen. Hans Stacey reed heel de dag onder de radar. Zijn tracering systeem werkte niet en finishte uiteindelijk als 9e.