Dakar rally gestart voor Peter Versluis

ASUNCION – Maandag 2 januari is de eerste klassementsproef van de Dakar rally gestart. Onder zeer grote publieke belangstelling is er gestart in Asuncion in Paraguay.

Dik 40 kilometer moest er op snelheid worden gereden over voornamelijk onverharde wegen. Dat het in het klassement van de trucks spannend zal worden hadden we vooraf wel verwacht, maar dat er 6 verschillende truckmerken in de top 10 zouden staan had niemand verwacht. Peter Versluis van het Eurol Veka MAN team had van tevoren al gezegd dat hij het rustig zal doen. Hij finishte als 9e algemeen.

Hans Stacey kwam kapot aan de finish. Hij was kort en krachtig: “Ik heb veel last van een blokkerende vooras en nog niet een juiste afstelling van de vering daardoor veel onbalans in de truck. We gaan snel naar het bivak, zodat de monteurs de boel kunnen rechtzetten,” aldus een gebroken Hans Stacey die als 11e finishte.

Nieuw in het team is de man uit Kazachstan Arthur Arcavichus met de Almkerker Michel Huisman op de stoel van de monteur. Ze hadden een probleemloze start van de eerste proef en finishte op een 8e plaats; 1 seconde voor Versluis. Na de finish van de klassementsproef had de coureurs nog 400 kilometer om in Argentinië te komen waar de tweede dag start en dan gaan ze 285 kilometer op snelheid afleggen.