Alerte reactie leidt tot aanhoudingen

ZUILICHEM – De politie heeft in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 januari twee mannen aangehouden voor een woning aan de Burgemeester Hobolaan in Zuilichem. De mannen hadden een rugzak met inbrekerswerktuig bij zich.

Rond 2.15 uur meldde een bewoonster dat ze twee mannen zag lopen die woningen bekeken. Ze vertrouwde de situatie niet en belde 112. Agenten gingen op onderzoek uit en zagen bij een woning aan de Burgemeester Hobolaan twee fietsen staan. Bij de fietsen stonden ook een rugzak met inbrekersgereedschap en een koelkastlade met bier.

Even later trof een agent twee mannen in de voortuin aan. De twee lagen in de struiken met een biertje. Het gaat om twee mannen van 20 en 28 jaar zonder vaste woon-of verblijfplaats. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau.