Meld vuurwerkoverlast ook via WhatsApp

REGIO – Dit jaar is het ook mogelijk om in Zeeland en West-Brabant vuurwerkoverlast te melden via WhatsApp. Dat kan via het nummer 06-12207006.

De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk en mensen die legaal vuurwerk op een verkeerde manier gebruiken. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Samen met onder meer de douane, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het OM worden jaarlijkse vele kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Als u denkt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verkocht, verhandeld of getransporteerd kunt u dit melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844. U kunt dit ook anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.