Man aangehouden na poging verwurging vrouw

ELSHOUT – Agenten gingen maandagavond, 2e Kerstdag, poolshoogte nemen nadat een melding binnen kwam dat een vrouw door een onbekende man vastgegrepen was.

Het 48-jarige slachtoffer uit Elshout fietste rond 21.45 uur over de Mariëndonkstraat toen zij plotseling door een onbekende man van haar fiets werd geduwd. Vervolgens zou de man de vrouw bij de keel hebben gegrepen. Zij verloor hierdoor kort haar bewustzijn. De vrouw verzette zich en gilde. Toen een auto aan kwam rijden sloeg de man op de vlucht. De inzittenden van de auto schoten het slachtoffer te hulp en waarschuwden de politie. De vrouw liep lichte verwondingen op. Het incident heeft echter een grote emotionele impact op het slachtoffer. Op aanwijzingen van getuigen en een verkregen signalement, troffen agenten kort na 22.00 uur op de Kerkstraat in Elshout een 23-jarige verdachte Poolse man aan. Hij werd aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Dinsdagochtend 27 december meldde een 17-jarig meisje uit Elshout zich bij de politie. Zij gaf aan dat zij maandagavond rond 21.30 uur op de Heusdenseweg in Elshout langs een onbekende voetganger fietste. De man zou vervolgens een stuk achter haar aan zijn gerend en op de kruising van de Heusdenseweg met de Mariëndonkstraat zijn gestopt. Het meisje fietste vervolgens door en meldde zich bij de politie. Heeft u ook iets gezien of gehoord dat hoe dan ook verband kan houden met het incident op de Mariëndonkstraat? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.