Gemeenten ontbinden contract Welzorg

WERKENDAM/WOUDRICHEM – De colleges van burgemeester en wethouders van de verschillende gemeenten zijn van plan om het contract met Welzorg voor het leveren van hulpmiddelen te beëindigen.

Het betreft de gemeenten Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout, Rucphen, Werkendam, Woudrichem, Zundert. Het contract is op 1 juli 2015 ingegaan. In dit contract zijn afspraken gemaakt over o.a. de klanttevredenheid, levertijden en service. Welzorg is de overeenkomst niet naar behoren nagekomen. De gebrekkige prestaties van Welzorg hebben tot veel klachten geleid. De gesprekken met Welzorg en de veranderingen die zij doorgevoerd hebben, hebben helaas niet tot het gewenste resultaat geleid.

Deze week hebben de meeste colleges het besluit genomen om het contract met Welzorg te ontbinden. De verwachting is dat voor een aantal gemeenten de definitieve besluiten in januari 2017 genomen worden. De gemeenten zullen gebruik maken van de wachtkamerovereenkomst met Harting Bank. Na de implementatieperiode die Harting Bank nodig heeft, zal de overeenkomst met Welzorg ontbonden worden. Na het definitieve besluit wordt Harting Bank de nieuwe leverancier.