Woudrichem vanaf nu een Fairtrade Gemeente

WOUDRICHEM – Sinds maandag 19 december 2016 mag de gemeente Woudrichem zich Fairtrade Gemeente noemen.

In een Fairtrade Gemeente zorgen vrijwilligers, winkeliers, horecabedrijven, andere ondernemers en maatschappelijke organisaties samen met de lokale overheid voor meer eerlijke handel. Om de titel Fairtrade Gemeente te mogen voeren, moeten er natuurlijk op veel plaatsen fairtradeproducten te koop zijn in winkels en in horecagelegenheden, maar er moet ook aandacht zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dankzij de inspanningen van veel Woudrichemse ondernemers is het gelukt en is Woudrichem Fairtrade Gemeente. Nu is het zaak de titel Fairtrade gemeente te behouden.

Bent u ondernemer, of vertegenwoordigt u een maatschappelijke organisatie zoals een kerk of een school en wilt u ook meedoen? Ziet u ook mogelijkheden om aan te haken door fairtradeproducten te gebruiken en te verkopen? Wilt u meer werk maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen en eens kijken welke mogelijkheden er bij uw bedrijf of instelling passen? Neem dan contact op met de gemeente Woudrichem.