Turnster Josefine 't Lam grijpt naar zilver

AMERSFOORT – De turnsters Josefine ’t Lam, Mille Groenevelt en Fern Kant turnden namens Hamarithi in Amersfoort hun kwalificatiewedstrijd voor de kwart finale van het NK.

De Giessense Josefine ’t Lam turnde zaterdag 17 december naar zilver bij de instappers N2. Ook Mille Groenevelt, woonachtig in Andel, turnde mee in deze categorie. Josefine wist vooral de jury te verbazen met haar perfect streksalto, die huize hoog werd uitgevoerd. Ook op balk en vloer turnde zij heel netjes. Op rekstok vergat zij nog een beetje de houdingen, maar ze stond er zo goed voor dat dit geen deel uit maakte in het eindklassement. Mille turnde een keurige arabier streksprong op het onderdeel sprong.

Bij de handstandoverslag over de pegasus heeft zij nog moeite. Gelukkig ging zij er wel over heen, maar wel met kromme benen. Op balk en vloer turnde zij met veel plezier en concentratie en ook op rek liet zij vooruitgang zien. Mille werd 17e in een deelnemersveld van 28 turnsters. Fern Kant uit Rijswijk turnde bij de pupillen 2 N3. Het deelnemersveld was hier heel sterk. Fern wist een redelijk sprong te turnen en een goede vloeroefening, maar kwam te kort op brug en balk. Zij werd 20e. Josefine heeft zich hiermee geplaatst voor de kwartfinale van het Nederlands kampioenschap. Deze wedstrijd wordt gehouden op 11 februari in Zierikzee.