Goed slotweekend 2016 voor Biesboschzwemmers

WERKENDAM – Het afgelopen weekend is er door de Biesboschzwemmers op verschillende plaatsen gezwommen met goede resultaten tot gevolg.

In Andel kwamen 18 zwemmers aan de start van een Swimkick/Miniorenwedstrijd en dit leverde 2 clubrecords en 16 persoonlijke records op. Paul en Annette Wijnja zwommen in Papendrecht tijdens een masterswedstrijd persoonlijke en mastersrecords en in Oosterhout kwamen negen zwemmers tot goede resultaten.

Tess Vonk wist in Andel op zowel de 50 rugslag als de 100 wisselslag een clubrecord te zwemmen. Zij zwom deze afstanden voor de eerste, wat ook gold voor Andrea van Oord en Lars de Kooter. Dit drietal kan in de toekomst samen met nog meer zwemmers voor mooie resultaten gaan zorgen als ze zich zo blijven ontwikkelen. Ook Rik Vink zwom voor het eerst een wedstrijd en zijn tijden op de 25 school- en vrije slag waren verrassend snel.

Celine en Yara Besselink, Chimène Huisman, Leandra van Oord, Romée van Rossem, Emma van der Spoel, Jan-Bart Verheij, Margonda Versluis en Sira Visser wisten zich op één of twee nummers te verbeteren. De tijden van Jurrian Verheij en Kathy Maas op de 200 vrije slag waren goed, zeker gezien het feit dat zij dit nummer voor het eerst zwommen.

In Papendrecht wist Paul Wijnja op de 50 en 200 vrije slag zijn persoonlijke en eigen clubrecords aan te scherpen. Op de vijftig meter ging er ongeveer een tiende en op de 200 meter ruim vier seconden van zijn tijd af. Annette wist op de 200 schoolslag weer binnen de drie minuten te finishen waarmee zij heel tevreden was, want dit was al weer ruim twee jaar geleden sinds haar schouderoperatie.

Femke Golverdingen wist in Oosterhout op de 100 rugslag onder de limiettijd te blijven voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Zij had zich al eerder geplaatst op de 50 en 200 meter. Voor Nick Lisman was er geen limiet, maar zijn tijd op de 200 vrije slag zorgt ervoor dat hij samen met Simon Schmidt, Leendert Paans en Tom Kruis op de estafette 4×200 meter vrije slag kan starten tijdens de ‘Brabantse’. Sacha Maas wist zich op de 50 vrije slag en 100 rugslag te verbeteren.

De maand januari is een belangrijke maand met de Brabantse Winter Kampioenschappen in Eindhoven tijdens de eerste twee weekenden van het jaar 2017. Een weekend daarna zullen de masters in Maastricht het water in duiken voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen. Op al deze kampioenschappen zullen de Werkendammers voor hun beste tijden gaan en mogelijk zelfs eremetaal mee naar huis nemen.