Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

VEEN – Agenten kwamen op de Maasdijk in Veen een VW Golf tegen die aanzienlijke schade aan de voorkant had. Dat gebeurde vrijdagavond 16 december 2017 rond elf uur.

Ze vertrouwden het niet en gingen er achteraan. Het bleek dat de stomdronken bestuurder was doorgereden na een aanrijding. De automobilist werd tot stoppen gedwongen en aangesproken. De man bleek gewond en de ambulancedienst werd gewaarschuwd. De 62-jarige man uit Brakel had een gebroken neus en een snijwond op zijn hand. Hij ging per ambulance naar het ziekenhuis. Uit een voorlopige blaastest bleek dat hij stevig alcohol had gedronken.

In het ziekenhuis werd vervolgens een bloedproef van hem afgenomen. Nader laboratoriumonderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut moet het exacte alcoholpromillage aantonen. Onderzoek wees uit dat de man kort tevoren tegen een lantaarnpaal was gebotst op de Grote Kerkstraat in Wijk en Aalburg. Na het ongeval reed hij door zonder zijn identiteit bekend te maken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.