Derde Naturalisatiedag in Aalburg

AALBURG – Achttien inwoners van de gemeente Aalburg waren op donderdag 15 december 2016 aanwezig bij een feestelijke ceremonie in het gemeentehuis vanwege de landelijke Nationale Naturalisatiedag.

In totaal hebben twintig inwoners in 2016 het Bewijs van Nederlanderschap ontvangen. De ‘nieuwe’ Aalburgse Nederlanders zijn afkomstig uit: Rusland, Somalië, Sri Lanka, Turkije en Indonesië. Alle betrokkenen werden om 19.00 uur ontvangen op het gemeentehuis. Burgemeester Fons Naterop heette de aanwezigen welkom en sprak de genodigden toe. Hij stond onder andere stil bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen.

Het is de derde keer dat deze ceremonie in Aalburg tijdens de landelijke Nationale Naturalisatiedag wordt gehouden. Na het officiële gedeelte was er nog een informeel samenzijn. Kinderen van basisschoolleeftijd kregen een leesboek. Oudere kinderen hebben een cadeaubon ontvangen. Voor de volwassenen waren er bloemen en een mand met streekproducten.