Hennepdag De Baronie ook in Almkerk

REGIO/ALMKERK – Op dinsdag 14 december 2016 heeft het districtelijke hennepteam van De Baronie een ruimdag gehouden.

Op basis van meldingen, al dan niet anoniem en rechtstreekse tips, was er een lijst gemaakt van panden waar mogelijk een kwekerij zou zitten. Bij een hennepruimdag zijn vijf kwekerijen gevonden. Meer dan 1100 planten en 2500 stekken worden vernietigd.

Een hennepkwekerij verhoogd het risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

In een woning aan de Prunuslaan in Almkerk werden 400 planten gekweekt. De stroom werd illegaal afgetapt. Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties.