Adri Burghout treedt aan als nieuw raadslid SGP

AALBURG – Op korte termijn dient Dert Vlaander, fractievoorzitter van de SGP te Aalburg, zijn ontslagbrief in bij de voorzitter van de gemeenteraad.

De reden daarvoor is dat hij verhuist naar buiten de gemeente Aalburg en daardoor vervalt automatisch het recht om deel te kunnen nemen aan de Aalburgse politiek. Vlaander was fractievoorzitter vanaf medio 2011, hij nam die rol toen over van Adri Burghout. Het is niet de meest rustige periode geweest in Aalburg tijdens het voorzitterschap van Vlaander. Het is nu het vierde college na zijn aantreden. Maar het huidige college zit stevig in het zadel en functioneert goed. Met de komende fusie in zicht is het nu vooral zaak ervoor te zorgen dat de Aalburgse inwoners met een goed voorzieningenniveau de nieuwe fusiegemeente ingaan.

Het bestuur van de SGP-Aalburg betreurt het vertrek van Vlaander maar heeft begrip voor zijn besluit. Adri Burghout neemt de zetel van Dert Vlaander over. Burghout heeft om reden van de continuïteit van de SGP-Aalburg besloten het raadswerk weer op te pakken. Daarbij zal hij constructief meewerken aan de besluiten die genomen worden ook in het kader van de fusie.