Recordbedrag voor de vijfde Glazen Etalage

SLEEUWIJK – De Glazen Etalage heeft dit jaar een recordbedrag opgehaald voor het Rode Kruis. Medewerkers van Radio A-FM en Altena TV hebben 33 uur non-stop radio en televisie gemaakt voor het goede doel.

Dat deden zij vanuit een etalage in winkelcentrum De Nieuwe Es in Sleeuwijk. De cheque met het prachtige bedrag van €18.665,57 werd zaterdagmiddag om 17.45 uur aan het aanwezige publiek gepresenteerd. De donaties blijven echter binnenkomen, waardoor er nu al ruim €19.100,00 op de teller staat. Binnenkort wordt de cheque naar het 3FM Glazen Huis in Breda gebracht. Het gaat op dit moment overigens om een voorlopige eindstand.

De opbrengst van de actie gaat naar de preventie en bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen in derdewereldlanden. Elke 35 seconden sterft ergens ter wereld een kind aan longontsteking. En dat terwijl deze ziekte niet dodelijk hoeft te zijn. Met alle donaties kan het Rode Kruis hier een belangrijke rol in spelen. Wij bedanken Sleeuwijk voor de gastvrijheid en gulle giften. Iedereen die heeft gedoneerd, met bijzonder veel enthousiasme acties heeft georganiseerd of op een andere manier de Glazen Etalage heeft gesteund: ontzettend bedankt!