Kunstgrasvelden Unitas en GJS zijn opgeleverd

GORINCHEM/DALEM – De nieuwe kunstgrasvelden van Unitas en GJS zijn in gebruik genomen. Na een eerdere keuring van de velden, mogen er ook officiële wedstrijden op worden gespeeld.

GJS vierde zaterdag 10 december de feestelijke opening van het nieuwe veld. Voor Unitas staat dit gepland op zaterdag 7 januari. De aanleg van de nieuwe sportvelden komt voort uit de ‘Beleidsregel aanleg Sportvelden’ dat door het college van burgemeester en wethouders in april is vastgesteld. Kern hiervan is dat de gemeente velden aanlegt als sportverenigingen aantoonbaar behoefte hebben aan extra veldcapaciteit. Daarbij wordt onder andere gekeken naar het aantal teams dat in de competitie van de sportbonden is ingeschreven.

Voor GJS is een trainingsveld met kunstgras gerealiseerd. Unitas beschikt nu over een hoofdveld van kunstgras. De verenigingen betalen huur voor de gerealiseerde velden. Duurzaamheid was een belangrijk aspect bij de aanleg van de velden. Zo is hergebruikt wat hergebruikt kon worden en zijn bijvoorbeeld de verlichtingspalen van het oude veld van Unitas teruggeplaatst. De gemeente is erg tevreden met het uiteindelijke resultaat. De kunstgrasvelden van Unitas en GJS zijn ingestrooid met kurk. Dit is een veilig, natuurlijk product met goede speeleigenschappen.