Josefine 't Lam wint bronzen medaille in Culemborg

CULEMBORG – Turnster Josefine ’t Lam uit Giessen behaalde afgelopen zaterdag een bronzen medaille op de eerste rayonvoorronde in Culemborg.

Ook turnsters Mille Groenevelt uit Andel en Fern Kant uit Rijswijk namen deel aan de wedstrijd. Zij werden beide 12e. Alle drie de turnsters komen uit voor S.V. Hamarithi uit Aalst en deden voor het eerst mee aan een rayonvoorronde in Midden Nederland.

Josefine en Mille mochten ’s ochtends het spits afbijten in de Instap N2. Dit landelijke niveau is erg moeilijk en de tegenstand is zwaar. Josefine turnde een prachtige balkoefening met een mooie handstand en stabiele radslag. Mille moest echter het toestel twee keer verlaten, doordat zij erg last van zenuwen had. Op vloer turnden beide turnsters netjes. Het lukte Mille een arabier flikflak en een overslag te turnen. Ook haar uitstraling op het toestel was erg goed.

Josefine was mooi gestrekt op sprong en haar arabier streksprong was bol en direct tot squatlanding geturnd. Mille turnde dezelfde sprongen met mooie rechte benen. Op brug kunnen beide turnsters nog wat punten behalen als de zwaaien boller worden en de opzwaai mooi hoog wordt geturnd. Josefine scoorde allround hoog en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Mille behaalde de 12e plaats.

Fern Kant mocht in de middag turnen. Zij komt uit in Pupil 2 N3. Het bleek echter niet zo haar dag te zijn. Met brug turnde ze de salto zo snel, dat ze op haar rug belandde. Ook op balk moest ze twee vallen incasseren. Vloer was erg netjes met een mooie flikflak salto. Komende tijd gaat Fern trainen om de volgende wedstrijd nog hoger te eindigen. Deze wedstrijd werd Fern 12e.