Debatavond over ontwikkelingssamenwerking

WERKENDAM – Op vrijdag 16 december organiseert SGP-jongeren Werkendam in samenwerking met MP Watch van Woord en Daad een debat over ontwikkelingssamenwerking, met als hoofdvraag van de avond: ‘Moet mijn belastinggeld naar Afrika?’

MP Watch is een onderdeel van Woord en Daad. Vier studenten zijn naar Ethiopië geweest om te beschouwen wat de uitwerking is van het beleid rondom ontwikkelingssamenwerking. Naar aanleiding van deze reis en de bevindingen van de studenten wordt er in samenwerking met SGP-jongeren Werkendam een politieke avond georganiseerd. Zo hoopt men bewustwording te creëren over de rol die de Nederlandse kiezers kunnen spelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking.

De avond zal bestaan uit verschillende onderdelen, waaronder een Bijbelstudie, tweemaal een korte pitch en een debat. Het voornaamste deel van de avond zal gevuld worden door het debat waarbij Elbert Dijkgraaf (SGP) en Arend Jan Boekestijn (voormalig VVD-politicus) met elkaar in debat zullen gaan. Het debat zal geleid worden door Evert-Jan Brouwer. De debatavond zal gehouden worden in De Bron, Kerkstraat 3 te Werkendam en vangt aan om 19.45 uur.