Mogelijk datalek persoonsgegevens

REGIO – Op 30 november is SVHW geïnformeerd door een leverancier, die onder andere voor SVHW werkzaamheden uitvoert in het kader van de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ), dat van een medewerker van deze leverancier een laptop is gestolen.

Mogelijk staan op deze laptop gegevens van inwoners en bedrijven van de gemeenten die aangesloten zijn bij SVHW (Aalburg, Alblasserdam, Albrandswaard, Barendrecht, Binnenmaas, Brielle, Cromstrijen, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Korendijk, Krimpenerwaard, Lansingerland, Molenwaard, Nieuwkoop, Oud-Beijerland, Strijen, Werkendam, Woudrichem en Zederik).

SVHW vindt het heel vervelend dat dit heeft kunnen gebeuren en werkt in overleg met de betrokken leverancier en de informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) aan een zorgvuldige afhandeling. De betrokken leverancier heeft aangifte gedaan bij de politie en een melding bij de IBD. Aanvullend onderzoek heeft helaas geen uitsluitsel gegeven welke informatie op de laptop stond. Er was geen back-up beschikbaar van de gestolen laptop. SVHW kan niet uitsluiten dat onbevoegden de gegevens op de laptop kunnen raadplegen of dat de gegevens zijn vernietigd.