Grijze container voortaan 1 keer per vier weken

WERKENDAM – Het nieuwe ophaalschema voor 2017 is vastgesteld. In de komende weken informeert de gemeente Werkendam u op verschillende manieren over de aanpassingen.

De belangrijkste wijziging voor iedereen is dat vanaf januari uw grijze container een keer in de vier weken wordt opgehaald. In de praktijk blijkt dat de grijze container vol zit met afval dat er eigenlijk niet in hoort. Meer hergebruik en minder restafval. Daar wil men naartoe. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.

Iedere inwoner biedt drie grijze containers per jaar aan. Bijna 120 kilo restafval. Maar liefst 100 kilo daarvan is goed herbruikbaar. U kan ook helpen. Door uw afval nog beter te scheiden. Zo werken we samen aan minder restafval. En het scheelt in de kosten. De gemeente helpt u graag met het scheiden van uw afval. Bijvoorbeeld met WEL/NIET lijsten en handige tips. Kijk op www.werkendam.nl/afval, gebruik de afvalwijzer op www.mijnafvalwijzer.nl of download de Afvalwijzer App.