Burgemeester reikt Waarderingspenningen 2016 uit

WERKENDAM – Woensdag 7 december 2016 ontvingen 4 vrijwilligers de waarderingspenning uit handen van burgemeester De Boer in het gemeentehuis van Werkendam.

Dat waren de heer Dick Konings uit Sleeuwijk, de heer Jaap Vink uit Werkendam, de heer Rien Nieuwenhuijsen uit Hank en mevrouw Cobi Brienen uit Werkendam. Elk jaar reikt de gemeente Werkendam waarderingspenningen uit aan vrijwilligers. Deze worden toegekend als blijk van waardering voor vrijwilligersactiviteiten in de breedste zin van het woord. In 2016 gebeurt dat voor de 13e keer.

De aanvragen voor de waarderingspenningen werden beoordeeld door een speciale commissie. Deze commissie Waarderingspenning heeft 5 verzoeken gehonoreerd. Voorafgaand aan de uitreiking van de waarderingspenning kregen die inwoners die in de afgelopen jaren een waarderingspenning hebben gekregen, een draaginsigne. Met deze aanvulling krijgt de penning extra glans.

In maart 2004 heeft de gemeenteraad besloten een waarderingspenning voor vrijwilligerswerk in te stellen waarbij per kalenderjaar maximaal vijf penningen worden uitgereikt. De waarderingspenning is een cirkelvormig object met een diameter van vijf centimeter, verzilverd geoxideerd.