Foto- en filmpresentatie Oud Woerkum

WOUDRICHEM – De jaarlijks terugkerende foto- en filmmiddag, georganiseerd door verzamelaars van Oud Woerkum Aart en Anja de Joode in samenwerking met Kim en Karin Hak, zal dit jaar plaatsvinden op zondagmiddag 18 december.

Aart en Anja verzamelen al jaren alles van (oud) Woerkum, maar delen dit ook met belangstellenden op hun website. Ook verzamelen zij gegevens over de foto’s via Facebook. Recentelijk hebben zij nog meegewerkt aan een uitgave van het boek uit de historische reeks Land van Heusden en Altena deel 25 over de verdwenen winkels van Woudrichem, geschreven door Amy van Beem.

Voor vele (oud) Woerkummers en belangstellenden wordt deze middag gezien als een reünie en ontmoeting na jaren. Dit jaar is er een samenwerking gevonden met ’t Genootschap der Woerkumse Taol. Uit de collectie van Otto de Fijter zal het Genootschap een film vertonen van de visserij uit 1937 en van de eerste visserijdag uit 1980. Deze film zal voorzien worden van commentaar door Arie Metz, meesterverteller van Woerkum. Ook tonen Aart en Anja weer de mooiste oude foto’s die de afgelopen jaren zijn verzameld. Deze presentatie wordt vertoond op een groot scherm. Nog nooit eerder vertoonde foto’s van Woerkummers en hun werk- en leefomgeving. Op zondagmiddag 18 december 2016 begint de presentatie om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De zaal gaat om 13.15 uur open. Toegang deze middag is gratis.