Samenwerking levert dubbelportret op

GORINCHEM – De organisaties Stichting literaire workshop/ Gorcumse literatuurprijs, Ateliers OutsiderArt Syndion en het Toltheater hebben samen met Hilma Bruinsma en Jetty Sterk-Leeuwis een indrukwekkend project gerealiseerd.

Het uitgangspunt, om samen met mensen met een handicap een schilderij en een gedicht te maken hoe alle deelnemers zichzelf zien, is meer dan geslaagd. Mooie gelijkende schilderijen en ontroerende gedichten waren het resultaat. Een ieder was onder de indruk. De deelnemers en de deelnemende organisaties besloten daarom dat dit als boekuitgave gedeeld moet worden met anderen.

Op zondagmiddag 27 november was het dan zo ver; de feestelijke presentatie van het boekje ‘Goeie Spiegel’ in een overvol Auditorium van het Gorcums Museum, compleet met een spiegeldans van Het Toltheater en twee optredens van De Troubabrours. In de uitgave staan zowel de gedichten als ook de schilderijen van de deelnemers. Wethouder Eva Dansen was aanwezig en nam graag een exemplaar in ontvangst. De schilderijen zijn tot 9 december te bezichtigen in het museum. Vanaf 11 december is de expositie te zien bij Galerie De Etage boven boekhandel Cursief, Kruisstraat 4 in Gorinchem.