Hans Koopmanschap verzorgt lezing over archeologie

ALMKERK – Op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena en de Archeologische vereniging Land van Heusden en Altena verzorgt Dr. Hans Koopmanschap op dinsdag 13 december een lezing over archeologie.

Koopmanschap kreeg bekendheid door zijn boek over de bewonings- en ontginningsgeschiedenis: ‘Grensgebied tussen zand en veen’ waarmee hij in april 2015 promoveerde aan de universiteit van Tilburg. Koopmanschap vertelt over de resultaten van zijn onderzoek in de Langstraat en het aangrenzende dekzandlandschap. Hij legt de nadruk op het noordelijk deel van de Langstraat met een uitstapje naar het Land van Heusden en Altena tot aan Dordrecht. Ook recente opgravingen in deze streek zoals de diverse kasteelterreinen inclusief de gevonden burchten in Giessen en Werkendam worden besproken.

De lezing is in ’t Verlaat, ’t Verlaat 1 in Almkerk en begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom en de entree voor niet-leden is vier euro.