Buurman steelt uit bestelbus

ALMKERK – Een inwoner van Almkerk is aangehouden voor de diefstal uit de bestelbus van zijn buurman. Het onderzoek was snel afgerond.

Op vrijdag 2 december 2016 om 1.10 uur kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum vanuit Almkerk. De melder gaf aan dat zijn buurman spullen uit zijn bestelbus haalde en daar mee weg liep. De wijkagent stelde direct een onderzoek in. Hij kende de straat en wie daar woonden. Hij liep direct achter de woning naar een schuur en trof daar de verdachte aan. Die bleek inderdaad iets uit de bus gehaald te hebben. De verdachte is aangehouden.

De aangever gaf aan dat zijn bus enkele dagen geleden opengebroken was door zijn ruit te vernielen. Sindsdien miste hij elke dag spullen uit de bus. Die spullen lagen bij zijn buurman in de schuur. De wijkagent vond daar ook enkele verkeersborden. De verdachte is aan het bureau voor de nacht ingesloten. Er wordt een onderzoek gestart.