Esra Kostense turnt naar bronzen medaille

CULEMBORG/RIJSWIJK – De Rijswijkse turnster Esra Kostense nam zaterdag 26 november deel aan de eerste rayonvoorronde in de categorie Junior F. Tijdens deze wedstrijd, die in Culemborg werd gehouden, behaalde zij de bronzen medaille.

Esra turnt bij S.V. Hamarithi in Aalst en is een zeer gedreven turnster. Zij wil altijd het beste uit zichzelf halen. De wedstrijd startte op het toestel brug, dat één van haar beste onderdelen is. Esra begon strak met een omgetrokken borstwaartsom en hoge opzwaai. Toen zij eenmaal bij de afsprong was aangekomen liep het echter mis. Omdat Esra haar tenen zo doorstrekte raakte zij de valmat met het puntje van haar tenen. Ze was dus eigenlijk iets te lang voor het toestel en de brug had hoger gezet moeten worden voor haar. Hierdoor lukte haar salto niet helemaal zoals ze hem had willen turnen. Ze viel op haar rug. Een tegenvallende eerste oefening, maar gelukkig viel de schade mee. De eindscore van 10,467 was helemaal niet zo heel laag, doordat zij de rest van de oefening zo strak had geturnd.

Op balk was Esra gefocust om haar score op te halen en dat deed zij dan ook. Een stabiele oefening met een radslag en pirouette die meteen tot stilstand werden geturnd, zonder overbodige wiebels. De oefening op de balk werd beloond met een 11,600, een zeer hoge score. Na dit toestel waren alleen vloer en sprong nog aan de beurt. Haar nieuwe vloeroefening was artistiek van hoog niveau. Ook de sprong half in, half uit ging erg goed voor de turnster.

Omdat het deelnemersveld zo groot was werden er maarliefst 5 medailles uitgereikt. Esra werd vierde en kreeg de bronzen medaille omgehangen. Deze eerste rayonvoorronde is een plaatsingswedstrijd voor de regiofinale die in april zal worden geturnd. Begin februari volgt een tweede voorronde. De beste turnsters van beide wedstrijden zullen zich kwalificeren voor de regiofinale.