Merwedebrug gaat weer open voor vrachtverkeer

SLEEUWIJK – Minister Schultz heeft in de tweede kamer gezegd dat de merwedebrug naar verwachting in week 49 weer open gaat voor vrachtverkeer.

De eerste verstevigingen zijn dan aangebracht waardoor voertuigen zwaarder dan 3,50 ton weer veilig over de brug kunnen rijden. De brug zal snachts nog wel een aantal keer worden afgesloten voor werkzaamheden.

Rijkswaterstaat verstevigd totaal 48 zwakke plekken van de brug. Er zijn 24 kritieke punten die dus naar verwachting week 49 gerepareerd zijn.

De brug ging op 11 oktober dicht voor vrachtverkeer wat zeker in het begin voor grote problemen zorgde rondom de verkeersveiligheid. Ook is er veel schade geleden door bijvoorbeeld transportbedrijven. Volgens de minister worden bedrijven gecompenseerd voor de geleden schade, maar hoe lang dat gaat duren is niet bekend.