Sanne van der Mooren met Edukans naar Malawi

WIJK EN AALBURG/VEEN – Sanne van der Mooren uit Veen zal namens het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg afreizen naar het Afrikaanse land Malawi.

Dat kreeg ze vrijdag 25 november te horen na een langslepende sollicitatie. Sanne kan het nauwelijks geloven als ze haar naam hoort noemen in de aula van de school. Ze is zo verrast dat ze haar blijdschap niet meteen kan tonen, het moet eerst even bij haar bezinken. Ze had er helemaal op gerekend dat klasgenoot Beau zou worden gekozen. De organisatie van Going Global heeft haar keuze bekendgemaakt. Van elk van de ca. veertig deelnemende scholen gaat één leerling mee. Voor hen is het zaak om een zo goed mogelijk team verslaggevers / ambassadeurs samen te stellen waarbij gekeken wordt naar ieders capaciteiten maar ook naar wat nodig is voor een uitgebalanceerde groep, met schrijvers, interviewers, fotografen, leiders, volgers, jongens meisjes.

Aan Sanne nu de uitdaging om reis te beleven, na terugkomst haar ervaringen te delen met alle achterblijvers op het Willem. En samen met alle leerlingen en personeel veel geld bij elkaar brengen. Zodat ook kinderen in Malawi naar school kunnen om een vak te leren en zo kans te hebben op een menswaardige toekomst. Omdat ieder kind recht heeft op onderwijs.