Nieuw Brabants molenportaal is er voor iedereen

AALBURG – De geheel vernieuwde en gemoderniseerde website van de Molenstichting Noord-Brabant is online gegaan. Voorzitter Fons Naterop, tevens burgemeester van de gemeente Aalburg, gaf daarvoor het startsein.

De vernieuwde website verbindt ruim 130 molens in het Brabantse, niet alleen door ze technisch te laten draaien maar vooral door de beleving ervan te laten voelen. Een molen maakt iets los bij mensen, schept vertrouwen, is een symbool van de Brabantse identiteit. Inwoners van een dorp zijn er trots op dat ie draait, leven geeft. De website is de digitale verbinding van de 130 molens.

Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat de vernieuwde website een brede doelgroep krijgt. Het nieuwe Brabantse molenportaal is er voor iedereen. Iedereen die iets over de molens in de provincie wil weten kan er terecht voor informatie. Er is een nieuwsoverzicht, een agenda en een handige molenkaart die laat zien welke molen dicht in jouw buurt staat en welke je kunt bezoeken. De vernieuwde website is te vinden op www.molenstichtingnoord-brabant.nl en is ook geschikt om te bekijken op smartphone of tablet.