Leerlingen De Schans in interactieve mediaquiz

SLEEUWIJK/EINDHOVEN – Slim zoeken boven parate kennis, dat is het motto van het nieuwe televisieprogramma de MediaBattle, dat sinds vrijdag 21 oktober 2016 op Omroep Brabant te zien is.

De afgelopen maanden is bij tien scholen in Noord-Brabant de MediaBattle gespeeld. Tijdens deze tv-quiz zetten jongeren bewust allerlei media in om vragen te beantwoorden en vervolgens de gevonden informatie te beoordelen. Leerlingen van De Schans in Sleeuwijk doen ook mee. Op vrijdag 2 december is hun strijd op televisie te zien.

De MediaBattle is een idee van Cubiss en is ontwikkeld in samenwerking met Marres Producties. De quiz is op tien verschillende middelbare scholen in de provincie Noord-Brabant gespeeld en opgenomen. In iedere aflevering staat telkens een school centraal. In drie rondes wordt aan de hand van diverse vragen getest welke tweedeklasser op de meest wijze manier met media omgaat. De quiz draagt bij aan het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en de houding die nodig zijn om bewust deel te kunnen nemen aan de mediasamenleving.