Twee keer Internationaal goud voor Rick Sonnema

WIJK EN AALBURG/OOSTKAMP – Zondag 20 november reisde Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg af naar het Belgische Oostkamp om deel te namen aan aan de Beker van Oostkamp.

Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata 16+ en Kata 16 open. Rick begon met de categorie 16+. In de eerste ronde had hij een bye waardoor hij automatisch in de tweede ronde stond. De tweede ronde won Rick met 3-0 van zijn tegenstander. In de derde ronde lag de wedstrijd wat dichter bij elkaar en won hij met 2-1 waardoor Rick in de finale stond. Alle finales waren pas aan het eind van de dag waardoor Rick zich kon opmaken voor de open categorie.

In de open categorie won Sonnema de eerste ronde met de maximale score van 3-0. In de tweede en derde ronde had Rick wederom de maximale score van 3-0 waardoor hij ook in deze categorie een finaleplaats had. De finale van de categorie 16+ won Rick met 5-0. De maximale score en dus een mooie eerste plaats in deze categorie. Na een mooie finale won Rick wederom met 5-0. Nadat hij ook alle voorrondes met de maximale score had gewonnen was er een mooie 1e plaats voor hem waarbij hij geen enkele vlag tegen heeft gehad.