Drie Mastersrecords voor Paul Wijnja

WERKENDAM/PAPENDRECHT – In Sportcentrum Papendrecht hebben 9 niet-masters en twee masters deelgenomen aan een limietwedstrijd.

Omdat er voor zwemmers vanaf 20 jaar aparte nummer waren tellen de gezwommen tijden mee voor de masters recordboeken. Paul Wijnja wist drie records te zwemmen, daarnaast werden er 8 persoonlijke records gezwommen.

Paul had zich ingeschreven op de 50 vlinder- en vrije slag en de 100 vlinderslag. Hij wist voor het eerst in zijn tweede zwemleven binnen de 29 seconden te finishen op de 50 ‘vrij’, dit was een persoonlijk en clubrecord bij de heren 50-plus. Op de vlinderslag sprint wist Paul niet zijn persoonlijke record te verbeteren, maar wel het clubrecord. Hij bleef maar 0,15 seconden boven zijn persoonlijke toptijd steken. Als laatste startte hij op de 100 vlinderslag. Paul heeft dit nummer een maand geleden in Luxemburg in het 50 meter bad gezwommen en begon toen te langzaam. Vanmiddag was het begin wel goed en ondanks dat Paul het zwaar kreeg in de laatste meters was hij heel tevreden met zijn eindtijd van onder de 1 minuut en 16 seconden. Behalve Paul deed ook J.P. van Rossem mee als masterszwemmer. Op zowel de 50 als de 100 meter vrije slag wist J.P. zich te verbeteren. Op de 50 meter ging het om een halve seconde en op de dubbele afstand ging er twee en een halve seconde van zijn oude toptijd af.

De dochter van J.P., Romée van Rossem, wist haar vader qua tijdsverbetering ruimschoots te overtreffen. Op de 100 schoolslag haalde Romée bijna 7 seconden van haar tijd af en op de 100 rugslag ging er ruim 4 seconden vanaf. Haar trainingsgenootjes Leandra van Oord en Chimène Huisman hadden ook een goede middag. Leandra verbeterde zich bijna op de 50 vrije slag, maar op de 50 vlinderslag ging er bijna drie seconden van haar persoonlijke record af. Chimène startte op de 400 vrije slag en zwom een keurig ingedeelde race. Halverwege was ze bijna 5 seconden sneller dan ooit en met haar eindtijd mocht ze heel tevreden zijn.

De laatste die een persoonlijk record zwom was Nick Lisman op de 50 rugslag. Zijn keerpunt was niet goed, maar hij was wel bijna een halve seconde sneller dan ooit op dit nummer wat niet Nick zijn favoriete slag is.

Voor Larissa Huisman, Sacha Maas, Leendert Paans, Julia en Laura Verhoeven waren er geen persoonlijke records maar hun prestaties waren zeker goed. Larissa wist haar doeltijd te zwemmen op de 400 vrije slag. Sacha was op de 100 ‘vrij’ sneller dan een week geleden. De tijd van Leendert op de 400 wisselslag betekende bijna een clubrecord. Julia bleef op de 400 wisselslag binnen haar inschrijftijd en voor Laura was er een goede eindtijd op de 50 vrije slag.

Over twee weken doen een aantal masters mee aan de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2016 in Eindhoven en een week daarna staan de clubkampioenschappen van de Werkendammers op het programma.