OBS de Merwedonk Gorinchem is weer 'SEEF'

GORINCHEM – Donderdagmorgen heeft wethouder Verkeer en Vervoer Hans Freije het School op Seef certificaat opnieuw uitgereikt aan OBS de Merwedonk.

Het certificaat werd in ontvangst genomen door Marion Schalk, directeur van de school. De Merwedonk is de 7e school in Gorinchem met het label. Voordat de overhandiging plaatsvond, nam de wethouder een kijkje bij groep 7, daar waren de leerlingen bezig met het controleren van de fietsverlichting. In groep 5 keek de wethouder mee met een onderdeel van het verkeersprogramma ‘Trapvaardig’. In alle groepen van de school worden verkeerslessen gegeven, daarnaast zijn er twee keer per jaar praktische verkeerslessen. In groep 7 vindt het theoretisch verkeersexamen plaats en in groep 8 het praktisch verkeersexamen.

Om het School op Seef label te krijgen en te behouden, moet aan een aantal criteria worden voldaan. Zo moet verkeersveiligheid structureel deel uit maken van het beleid van de school en is betrokkenheid van zowel leerkrachten als ouders een vereiste. SCHOOL op SEEF is het programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd.