Huis aan huis enveloppen actie van de kerken

ANDEL – Hebben we water nodig? Nou niet zo moeilijk hoor, gewoon in of bij het huis de waterkraan open draaien en hop daar is zoveel als we maar nodig hebben. Maar voor vele mensen in de wereld is dit niet zo vanzelfsprekend.

In de zomer van 2011 is er een groep van zo’n 35 personen uit Andel vertrokken naar Kenia om daar mee te helpen een school te bouwen nabij Lolgorian. De groep sliep er op een school genaamd Olopikidong’oe Primary Boarding School. De slechte staat van onderhoud van de school raakte hen en ook dat er weinig voor handen is voor de kinderen. Veelal kapotte ramen en zelfs geen schoon drinkwater. Veel kinderen hebben niet eens een eigen bed. Om dit aan te pakken en deze kinderen verder te helpen hebben dorpsgenoten Wilma van Andel en Kees van der Linden direct na thuiskomst een stichting opgericht. Zodoende konden er in de afgelopen jaren al een aantal zaken aan het schoolgebouw gerealiseerd worden. Behalve schoon drinkwater, want dat is er nog steeds niet.

Hiervoor gaan de kerken in Andel een actie houden. Net als in voorgaande jaren wordt dit gedaan d.m.v. een huis aan huis enveloppen actie waarmee om een bijdrage wordt gevraagd. Op maandag, dinsdag of woensdag (28, 29 en 30 november) worden de enveloppen weer opgehaald.