Zesduizend ballen in een kever

WIJK EN AALBURG – Wat moet je daar nu mee? Deze vraag krijgen leerlingen van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg deze week voorgelegd.

Oké, het is een bijzonder gezicht en zouden het echt wel precies zesduizend ballen zijn? En wat zal er trouwens gebeuren als de deur open gaat van deze bijzondere VW-kever uit het kevermuseum ‘De Wolfsburcht’? Het verhaal van de volgepropte kever zou je kunnen vergelijken met het aantal leerlingen in een klaslokaal in Malawi. Veel kinderen daar kunnen zelfs helemaal niet naar school omdat er geen geld voor is of dat de kinderen thuis moeten meehelpen of zelfs kinderarbeid moeten verrichten.

Om hier iets aan te doen gaan de leerlingen de komende weken op pad om lootjes te verkopen, keverballenlootjes. Het geld gaat naar projecten van stichting Edukans. De winnaar mag mee de lucht in met een rondvlucht boven Nederland en de eigen woonplaats. Op zaterdag 14 januari 2017 is het open dag op school en dan gaat ook de deur van de kever open en wordt de winnende bal getrokken. Dit alles wordt georganiseerd omdat ieder kind recht heeft op onderwijs.