Turnsters winnen zeven medailles in Breda

ALTENA/BREDA – Afgelopen weekend zijn vijf turnsters uit Rijswijk, Giessen en Andel afgereisd naar Breda voor de Turn Totaal Breda Cup.

Met zijn vijven wisten ze ruim zeven medailles te veroveren op het toestelkampioenschap voor de tweede en derde divisie. De turnsters komen allen uit voor turnvereniging S.V. Hamarithi uit Aalst.

In de ochtend mochten Mille Groenevelt en Josefine ’t Lam het spits afbijten in de tweede divisie op het niveau Instap N2. Josefine turnde een volledige meerkamp en scoorde op alle toestellen hoog. Mille had gekozen om mee te doen op de toestellen balk en vloer. Met 13,200 liet Mille zien dat zij zeer stabiel is op het toestel balk. Ze liet onder andere een mooie handstand en een radslag zonder wiebels zien. Zij verdiende dan ook zeer terecht de gouden medaille op dit toestel.

Josefine zette op de rekstok met haar bolle zwaaien een vijfde plaats neer. Op de andere toestellen ging het steeds beter. Op sprong turnde zij een strakke overslag en een yourchenko. Goed voor een 13,000 en een bronzen medaille. Op balk mocht zij naast Mille op het podium gaan staan voor de zilveren medaille. Ook op vloer turnde Josefine vol flair en elegantie. Een 13,700 zorgde voor nog een zilveren medaille op dit toestel.

De uit Rijswijk afkomstige Esra Kostense en Fern Kant turnden in de middagrondes. Esra deed mee op de toestellen brug en balk op maarliefst twee niveaus hoger dan het gebruikelijke niveau waar zij op turnt. Dit was een grote uitdaging, maar deze ging zij met grote moed aan. Op brug turnde zij zoals gewoonlijk zeer strak en met veel dynamiek. Fern deed mee in de categorie Pupil 2 N3. Zij turnde op sprong naar een nette 13,375 en op vloer werd zij vijfde met voor het eerst een arabier flikflak salto.

In de avond was het de beurt aan Rosalie ’t Lam. De uit Giessen afkomstige turnster is dit seizoen gepromoveerd van de vierde naar de derde divisie. Op de Turn Totaal Breda Cup liet zij zien dat zij hierin ook zeker thuishoort. Op het toestel brug turnde Rosalie nog geen volledige oefening. Ze mist nog een belangrijke eis, maar dit wist zij voor nu tactisch op te lossen. Doordat zij zo dynamisch en met zoveel techniek turnt, kreeg zij een 10,300. Dit cijfer was goed voor een bronzen medaille. Op sprong turnde zij een nette half in, half uit. Een waardevol element wat haar de zilveren medaille opleverde. Ook op vloer turnde Rosalie foutloos. Haar nieuwe vloeroefening op een prachtige melodie van Lindsey Stirling was een plaatje om naar te kijken. Met 12,350 punten kreeg zij hiervoor de gouden medaille omgehangen.