Open dag van de Brandweer in Almkerk

ALMKERK – In het centrum van Almkerk, nabij ’t Verlaat, zal zaterdag 26 november een grootse Demo-Veiligheidsdag van de brandweer worden gehouden.

Het brandweerteam van Almkerk verzorgt tussen 11.00 uur en 15.00 uur diverse demonstraties van hun werkzaamheden. Op het programma staan demonstraties van brandbestrijding, vlam in de pan, ontploffing van gasflesjes en ongeval met beknelling. U kunt een kijkje nemen bij bijzondere voertuigen als een hoogwerker en een mobiele commando unit, de MCU. Tevens is er ook gelegenheid om meer te zien van het zogenaamde Oppervlaktewater-reddingsteam.

Verder is er een stand van de brandweerafdeling Risicobeheersing met voorlichting over de brandveiligheid in uw woning. Bij de kraam van het team Almkerk kunt u terecht voor informatie over de functie brandweervrijwilliger. Zij zoeken nog versterking voor het team. Voor de kinderen is er een springkussen en zij kunnen zelf een huisje blussen. Al deze activiteiten zijn ter opluistering van de officiële overdracht van de nieuwe tankautospuit van het brandweerkorps van Almkerk. De overdracht zal aan het begin van het programma plaatsvinden.