Zinderende finale Univé Grote Rivieren Circuit

GORINCHEM – De finale van het Univé Grote Rivieren Circuit die in Gorinchem werd gehouden werd pas op de allerlaatste meter van de atletiekbaan van Typhoon beslist. Dat schrijft Hans Verbeek van Digitaalburg.

Voorafgaande aan de 28e Typhoonloop en tevens achtste en laatste loop van deze precieuze loopserie waren Henkjan den Braven en Egbert Hooijkaas de enige echte overgebleven titelkandidaten om het overall klassement te winnen. Den Braven was al zeker van de titel bij de mannen senioren en de ruim 24 jaar oudere Egbert Hooijkaas had de titel bij de Masters 45+ al op zak. Maar beide wilde heel graag ook de overall titel behalen.

Het werd in de polders van Schelluinen en Giessenburg een zinderende finale waarbij de veel oudere Hooijkaas, die dit jaar al zoveel gewonnen had, uiteindelijk de eer aan Henkjan den Braven moest laten. De Braven werd achter Lars Gerritessen die met ruim verschil won tweede en Hooijkaas werd derde. Ondanks dat Agnes Schipper bij de vrouwen won ging de titel van het klassement naar Vanessa Hartman. Er deden 362 deelnemers mee aan de Typhoonloop.