Clubrecords tijdens competitie Biesboschzwemmers

GORINCHEM – In het Caribabad te Gorinchem stond voor de Werkendammers de tweede wedstrijd op het programma van de zwemcompetitie.

Samen met zwemmers uit Gorinchem en Oud-Beijerland werd er twee en een half uur gestreden tegen de klok. Voor de Biesboschzwemmers werden er twee clubrecords, 25 persoonlijke records en twaalf limieten voor de Brabantse Winter Kampioenschappen.

Leendert Paans zat de afgelopen tijd in een moeilijke periode. Het trainen ging lekker, maar tijdens de wedstrijden wilde het niet lukken. Vanmiddag wist hij op zijn favoriete nummer, de 100 vlinderslag, eindelijk een persoonlijk record te zwemmen. Hij haalde ruim een seconde van zijn toptijd af en verbeterde hiermee tevens het clubrecord dat al bijna vier jaar stond. Later wist hij op de 100 vrije slag, zowel persoonlijk als in de estafette, in de buurt van zijn beste tijd te zwemmen. Achter Leendert wist Jan-Pieter de Raad de afwezigheid van Simon Schmidt enigszins op te vangen. Op zowel de vlinderslag als de vrije slag wist Jan-Pieter zich te verbeteren. Op de vlinderslag met ruim 15 seconden en op de ‘vrij’ ging er bijna twee seconden van zijn tijd af.

Het tweede clubrecord kwam op naam van de jongste deelneemster, Tess Vonk. Tess zwom op de 50 schoolslag voor de tweede keer dit seizoen een clubrecord. Ze verbeterde haar eigen record met ruim drie seconden. Op haar tweede afstand, de 25m vrije slag, zwom ze opnieuw een persoonlijk record, maar bleef ze net boven het clubrecord.

Net als Leendert moesten ook Julia Verhoeven, Femke Golverdingen, Sacha Maas en Ilse van de Pol 100 vlinder- en vrije slag zwemmen. Sacha zwom voor het eerst 100 vlinderslag en zij deed dit boven verwachting, voor Ilse was er een tijdsverbetering van enkele tienden op de ‘vrij’, terwijl dit voor Femke op de vlinderslag was. De tijd van Julia op de ‘vlinder’ gaf de burger moed aangezien het haar beste tijd sinds lange tijd is.

Voor Jan-Bart Verheij, Romée van Rossem, Leandra van Oord, Chimène Huisman, Celine Besselink en Hannelie de Raad stond er 200 wisselslag en 100 vrije slag op het programma. Jan-Bart, Leandra en Celine verrasten met een hele goede tijd op de 200 wisselslag die ze voor het eerst zwommen. Op de vrije slag wisten Jan-Bart, Chimène en Celine zich met seconden te verbeteren.

Bij de één na oudste zwemmers stond er ook 200 wisselslag op het programma en daarnaast ook nog 100 schoolslag. Tom Kruis en Nick Lisman kwamen op beide nummers aan de start bij de jongens en Redine van Breugel zwom de wisselslag bij de meisjes terwijl Laura Verhoeven op de 100 schoolslag aan de start kwam naast de 100 vrije slag in haar eigen categorie. Op dit laatste nummer verbeterde Laura zich met ruim twee seconden, terwijl Nick op de 100 schoolslag enkele honderdsten van zijn tijd haalde en op de ‘wissel’ bijna vier seconden sneller dan ooit was. Voor Tom en Redine waren er geen persoonlijke records, maar hun bijdragen waren wel belangrijk voor de vereniging.

Bij de senioren was het programma 200 vrije slag en 100 rugslag. Bij de heren was de deelname van Thomas Zielhorst en Lukas Schmidt van groot belang. Op de rugslag waren ze de eerste twee zwemmers voor de Werkendammers en op de vrije slag waren ze bijna gelijk aan elkaar. Bij de dames liet Marcha Admiraal zien nog steeds de beste dame te zijn en op de beide nummers was Sanne van de Pol een goede tweede zwemster.

Behalve de genoemde zwemmers waren er ook nog verbeteringen voor Yara Besselink, Lars de Kooter, Kathy Maas, Andrea van Oord, Jurrian Verheij, Hannah Vink en Annette Wijnja.

Medio februari volgend jaar staat de derde wedstrijd op het programma en dan zal er opnieuw in Oud-Beijerland gezwommen gaan worden. Een maand daarna organiseren de Werkendammers in Gorinchem de vierde en laatste wedstrijd.