Burgemeester De Boer dacht zelf aan Rivierenwaard

WERKENDAM – Er kan vanaf nu volop gestemd worden voor de nieuwe naam van de gemeente die vanaf 1 januari 2019 een feit is. Alle inwoners van 16 jaar en ouder mogen hun stem uitbrengen tot 22 november.

Vooraf konden alle inwoners, van binnen en buiten de regio, namen doorgeven die door een naamgevingscommissie onder leiding van René Bastiaanse werden beoordeeld. Er werden uiteindelijk ruim 800 namen ingediend waarbij de diversiteit groot was. Ook burgemeester Yves de Boer van Werkendam was betrokken bij dit hele proces. Ook hij diende een naam in voor de nieuwe gemeente, die hij in een envelop in zijn bureaula bewaarde. Helaas viel zijn ingebrachte naam ‘Rivierenwaard’ af. Volgens de critici van de naamgevingscommissie is een rivier en een waard vrijwel gelijk aan elkaar, waardoor er sprake is van een verdubbeling. “Natuurlijk is Almerwaard een betere variant dan ik bedacht had…”, vertelde hij in een interview op A-FM.

De overgebleven namen zijn bekend gemaakt. Wordt het ‘Altena’, ”Altena-Biesbosch’, ‘Maas en Merwe’ of toch ‘Almerwaard’? De keuze is aan onze inwoners. Via een ontvangen stemkaart kunt u uw stem uitbrengen. Ruim 44.000 inwoners hebben zo’n dergelijke stemkaart ontvangen. Na het tellen van de stemmen wordt op 24 november de voorlopige uitslag bekend gemaakt.