Vanaf nu kan er gestemd worden voor de nieuwe naam

ALTENA – Alle inwoners van 16 jaar en ouder kunnen vanaf nu tot en met 22 november hun stem uitbrengen op een van de overgebleven namen voor de nieuwe gemeente.

De namen die nu nog overblijven zijn: Altena, Almerwaard, Maas en Merwe en Altena Biesbosch. Men krijgt een stemkaart thuisgestuurd, waarmee men digitaal kan stemmen. Op 24 november wordt de definitieve voorkeursnaam van de burgers bekend gemaakt waarvan de drie gemeenteraden op 12 december een definitief besluit nemen over de naam.

In Werkendam en Woudrichem koos de raad unaniem voor de naam ‘Altena’. In Aalburg koos men ook unaniem voor ‘Altena’ en ook voor ‘Maas en Merwe’. Naast deze twee zijn ook de namen ‘Altena-Biesbosch’ en ‘Almerwaard’ geselecteerd voor een doorgang naar de volgende ronde.