Starters en ZZP'ers hebben behoefte aan ruimte

ALTENA – Ruim 60 ondernemers hebben deelgenomen aan een onderzoek naar de behoeften van startende ondernemers en ZZP’ers in het Land van Heusden en Altena.

Doel van dit onderzoek was om te achterhalen hoe de overheid en het bedrijfsleven starters en ZZP’ers in de regio beter kunnen faciliteren. Behoefte aan bedrijfsruimte en aan informatie op een centrale plaats. Wethouder Matthijs van Oosten, verantwoordelijke voor Economisch zaken in de gemeente Werkendam: “Het is jammer dat starters en ZZP’ers niet goed weten welke ondersteuning wij als gemeentes hen kunnen bieden. Die handschoen pakken we dan ook op. We werken aan een betere informatievoorziening aan startende ondernemers.”

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem, BKA en Ondernemend Altena, voerden het onderzoek uit. In navolging op de enquête onderzoekt Ondernemend Altena de mogelijkheden rondom coachingsprogramma’s. BKA en de hieruit voortgekomen stuurgroep Altena Onderneemt 2020 verkent de mogelijkheden voor een centraal servicepunt voor ondernemers, waaronder starters en ZZP’ers. Samen met de gemeentelijke informatie vormen deze initiatieven bouwstenen voor de ideeën en plannen voor het toekomstige ‘ondernemershuis Altena’.
De resultaten van de enquête zijn te downloaden op www.samenwerkendegemeenten-aww.nl/ondernemersenquete of op www.ondernemendaltena.nl en www.bka.nl.